Villi Pohjola Luotsihotelli

Luotsihotelli sijaitsee Perämeren suurimmalla saarella Hailuodolla. Majakan juurella sijaitsevassa entisessä luotsiasemarakennuksessa toimiva uniikki ja kiehtova hotelli tarjoaa uskomattomat näkymät Perämerelle.

Luotsihotelli

Ainutlaatuiset luonnonolosuhteet ovat nostaneet Hailuodon kansallismaisemaksi. Kaikista Suomen merialueiden saarista Hailuoto on pinta-alaltaan kolmanneksi suurin. Hailuoto on Perämeren ainoa pysyvästi asutettu saari, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä.

Kesäaikana Hailuotoon kuljetaan puolen tunnin välein ilmaisilla lautoille, talvisin saareen pääsee lisäksi jäätietä. Lauttaranta on 30 minuutin ajomatkan päässä hotellilta. Etäisyys Ouluun 62 km, matka-aika n. tunti.

Näytä Luotsihotelli kartalla >>

Luotsihotellin huoneet

Luotsihotelli huoneet

Luotsihotellin kaikissa huoneissa on taulu-tv, kylpyhuone suihkulla ja ilmainen wi-fi. Joissakin huoneissa on oleskelualue ja terassi merinäköalalla.

Huonehinnat 2014 (sis. aamiainen ja alv):
Pieni kahden hengen huone 90 €
Kahden hengen huone 109 €
Kahden hengen panoraamahuone (Atelje) 129 €
Kahden hengen superior panoraamahuone (Atelje) 149 €

Varaukset ja tiedustelut:
Luotsihotelli
Puh. 029 170 8360
info@luotsihotelli.fi

Online-varaus 24H tästä.

Luotsihotelli on avattu ja ottaa vieraita vastaan joka päivä. Tervetuloa!

Luotsihotellin palvelut

Luotsihotelli palvelut

Hotellissa toimii viehättävä 40-paikkainen näköalaravintola Aava. Ravintolassa on myös viihtyisä kesäterassi.
Aava on avoinna  joka päivä klo 8-22.

Aamiainen on tarjolla klo 8-10 ja sen hinta on 10 € (hotelliasukkailla aamiainen sisältyy hintaan). Lounasaikaan klo 11-15 herkutellaan joka päivä. Tarjolla on monipuolinen buffet, joka sisältää salaattipöydän, alkuruoan, pääruuan ja jälkiruoan. Lounaan hinta on 15 €.  A la carte lista on voimassa päivittäin klo 17-21 ja se sisältää mm. lähiruokaa, tuoretta kalaa ja kauden raaka-aineita. 

Lisäksi hotellissa on vastaanotto ja saunaosasto. Hotellin yhteydessä on Metsähallituksen Luontonäyttely.

Luotsihotellin vieressä on Hailuodon kunnan ylläpitämä vierasvenesatama, johon kuuluu huoltorakennus, jätepisteet ja vuokrattavat saunatilat. Vierasveneitten vieressä on edelleen toimiva luotsiveneiden kotisatama.

Leirintäalue Rantasumppu

Hotellin vieressä on samaan kokonaisuuteen kuuluva Leirintäalue Rantasumppu, jossa on 10 vuokrattavaa kesämökkiä, 40 asuntovaunupaikkaa, 40 telttamajoituspaikkaa sekä ravintola Rantasumppu. Leirintäalueen huoltorakennuksessa on wc- ja suihkutilat.

HUOM: Leirintaalue Rantasumppuun on tulossa korjauksia. Vanha huoltorakennus ja Ravintola Rantasumppu ovat toistaiseksi suljettu. Leirintäalue ei pysty kesällä 2014 palvelemaan asiakkaita täysipainoisesti. Tiedotamme Rantasumpun tilanteesta näillä sivuilla sekä Hailuodon kunnan matkailuinfossa.

Hailuodon kunnan matkailuinfoon >>

Merimaisema

Lisätietietoja autolautoista

Lauttamatka ilmainen ja se kestää noin 25 minuuttia. Matka on pituudeltaan 7 km. Lautta liikennöi ympäri vuoden Hailuoto-Oulunsalo väliä. Lauttarannoilla on molemmin puolin kahvilakioskipalvelut. Matkustamiseen Hailuodolla kannattaa varata riittävästi aikaa lauttaodotusten lisäksi. Pelkkä saaren läpiajo kestää 30 minuuttia (lauttaranta-Luotsihotelli, Marjaniemi).

Katso lautta-aikataulut >>

Luotsihotellin yhteystiedot

Luotsihotelli
Marjaniementie 783
90480 Hailuoto
Puh. 029 170 8360
info@luotsihotelli.fi